Inštitut 4.0 in Lego robotika

 

Hitro spreminjajoč se svet od ljudi zahteva vse več znanja prihodnosti in veliko mero kreativnosti.

Znanje prihodnosti številka 1 je brez dvoma sposobnost prelivanja lastnih zamisli v digitalno obliko. V prihodnosti bo sposobnost programskega mišljenja predstavljala temeljno znanje. Sposobnost programskega mišljenja je digitalna pismenost 21. stoletja.

Ob vse hitrejšem nadomeščanju miselnega rutinskega dela s programi hitro raste pomen človekove kreativnosti. Izobraževalni sistem v svojih temeljih ostaja enak kot pred stoletji. Dandanes pa potrebujemo drugačen pristop, tak, ki pred dejstva postavlja postopek.

Oboje – digitalna pismenost in kreativnost – je na praktičen in izkustven način združeno v LEGO robotiki. Dokaz uspešnosti teh učnih orodij so milijoni otrok po državah razvitega sveta ter vsakoletna udeležba več kot 100.000 otrok na svetovnem prvenstvu v LEGO robotiki.

Svetovni pomen LEGO robotike v izobraževanju je prepoznala tudi EU. Tako je bilo leta 2016 mlado poljsko podjetje RoboCAMP, ki se ukvarja z LEGO robotiko, izbrano za evropski sturtup leta.

INŠTITUT 4.0 pa želi biti še več od tega – ustvarjati želimo sproščeno okolje, kjer se razvija otrokovo kritično mišljenje, spodbuja podjetnost in konkretna izvedba zamisli. Prek poučevanja LEGO robotike želimo uresničiti našo vizijo, ki odgovarja na izzive prihodnosti.

Več kot 6 let izkušenj, več sto otrok (samo v lanskem letu prek 300 iz več kot 20 OŠ) ter redna udeležba na tekmovanjih so za nas potrditve, zaradi katerih vemo, da delamo dobro.

Inštitut 4.0

Author Inštitut 4.0

More posts by Inštitut 4.0

Join the discussion 2 komentarja

  • Nik pravi:

    Hej,

    Včeraj sem si že od zunaj pogledal prostore – izgleda odlično. Me veseli, da lego robotika prihaja v sam center prestolnice.
    Sin (11 let) je odkar je na internetu videl posnetke mindstormsov nor na robotiko – tako da od zdaj naprej je vaš :p

    Pozdrav, Nik

Leave a Reply