Team building 

Stran z miselnimi vzorci in flipcharti!

Lego team building je svetovno razširjen koncept team buildinga, kjer ni prostora za svinčnike in papir, telefone in računalnike – na mizi so sedaj lego gradniki vseh vrst in oblik!

Lego Serious Play (LSP), je koncept, ki uporablja lego kocke in ciljno usmerjene vaje, za izgradnjo struktur, ki metaforično ponazarjajo poslovne procese in strategije.

Uspešna podjetja in multinacionalke so hitro prepoznale praktično vrednost lego team biuldinga – pristopa, ki odklepa kreativnost, omogoča vizualizacijo izzivov podjetja in oblikovanje bodočih strategij.

Pridružite se univerzam Harvard, Stanford, Southampton, podjetjem IKEA, Samsung, Virgin in drugim vodilnim, in z nami izpeljite moderen team building.

 

 

METODA Lego Serious Play

Predstavljajte si naslednjo situacijo: ste pod časovnim pritiskom. Nujno je, da organizirate ekipo, ki bo izkoristila  dobro poslovno priložnost oz. rešila kompleksen problem. Kljub temu pa se obotavljate – ne greste direktno na sestanek, ker se vam zdi izvedba začrtanega plana v času, ki je na voljo, nemogoča.

Lego Serious Play metoda  je proces, ki vam omogoča ravno to!

Lego Serious Play metoda udeleženim osebam omogoča, da raziskujejo medsebojne odnose in medsebojne poglede na nov in odprt način.

Pri izvedbi team buildinga se Inštitut 4.0 fokusira na efektivno komunikacijo med udeleženci, na aktivacijo domišljije vsakega posameznika, povečanje skupinske samozavesti pri reševanju poslovnih izzivov in krepljenje implementacije sprejetih poslovnih sklepov v praksi.

Ekipa

Povezovanje in utrjevanje vezi 

Podjetje

Neposredno soočenje z izzivi

Uspeh

Inovativno in odprto do cilja

Lego Serious Play

Lego Serious Play metoda vam omogoča:

  • vključitev celotne ekipe v pogovor in poslovno načrtovanje,
  • aktivno prispevanje vsakega člana ekipe v največjem možnem obsegu,
  • povezovanje ekipe ter nove načine mišljenja in sklepanja,
  • da ljudje iskreno spregovorijo o svojih občutkih namesto zapiranja vase.

Uporaba Lego Serious Play metode se je v vodilnih korporacijah in fakultetah po svetu izkazala kot metoda, ki privede do:

  • takojšnjih in trajajočih rezultatov,
  • okrepila timski duh in omilila frustracije posameznih članov,
  • boljšega »time managmenta«,
  • popolne zavezanosti članov ekipe k implementaciji sklepov.