OTVORITEV INŠTITUTA 4.0

 

7.9.2017 ob 18:00 je odprl svoja vrata največji zasebni izobraževalni center lego robotike in programiranja – Inštitut 4.0.

Poleg modernega prostora za poučevanje, center obsega še prostor za druženje, lego bazen s skoraj 100kg kock in eno večjih zasebnih zbirk modelov lego technic v tem delu Evrope s 300 interaktivnimi modeli.

Na otvoritvi novega centra lego robotike so ustanovni trije člani najprej predstavili vizijo Inštituta 4.0, ki je mladim ponujati praktična znanja prihodnosti.  Ta znanja se raztezajo prek celotnega STEM področja (science, technology, engineering and mathematics). Samo jedro Inštituta 4.0 sestavlja izkustveni način učenja – gre za popolen odmik od klasičnega teoretskega ex cathedra načina poučevanja. Znanje se tako v Inštitutu 4.0 nabira na prek poizkušanja na »lastni koži«.

Po uvodnih govorih ustanovne ekipe se je preprezal rdeči trak in lepo število obiskovalcev (številni izmed njih so v vmesnem času že naši nadobudni tečajniki) se je »podalo v svet robotike«. Mladi mentorji Inštituta 4.0 so obiskovalcem prikazali programiranje lego robotov v živo, najmlajši so ob lego bazeni ustvarili številne kreacije, vsi skupaj pa smo si ogledali razstavo lego technic, ki obsega raznolike tehnične modele od leta 1977 dalje.

Vabljeni k ogledu galerije, da boste začutili utrip otvoritve, če nas še niste obiskali pa lepo vabljeni na Parmovo 37!