Inštitut 4.0 – ZMAGOVALCI FINALA FLL regije Adrija v kategoriji Tehnični Intervju

V soboto 10.3.2018 je v dvorani OŠ Grosuplje potekalo finale FLL regije Adrija.

Na tekmovanju se je pomerilo 26 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije, Hrvaške in Makedonije.

Ekipa Inštituta 4.0, The Next Generation, se je na ta dan aktivno pripravljala vse od oktobra 2017. Že na predtekmovanju, ki je potekalo decembra 2017 v Brežicah, se je odrezala izvrstno – na robotskem delu tekmovanja je zasedla prvo mesto.

V mesecu januarju in februarju pa so člani ekipe in pa mentorji, še dodatno “pritisnili na plin”. Vsak teden so se vsaj nekajkrat srečali in razvijali svojega robota, dokončali projekt (naredili so gorski lovilec za vodo, ki rešuje planince pred dehidracijo) in pa tkali timske vezi.

Na samem tekmovanju se je izredno dobro pripravljena ekipa odrezala odlično in osvojila prvo mesto v kategoriji Tehnični Intevrju. To je kategorija v kateri so razvrščene ekipe, ki so imele najbolj dovršenega robota in najbolj precizno spisane programe.

O ekipi The Next Generation, so zapisali:

“Nagrada je podeljena za mehansko dovršenega robota. Robota, ki je trden, učinkovit in zmožen opravljati naloge FLL Izziva. Ekipa s pomočjo uporabe programskih načel, vključno z jasnim, preciznim in ponovno uporabnim programskih jezikom omogoča, da robot izvede naloge Izziva avtonomno in konsistentno. Uporabljajo zanesljivo inženirsko prakso in dobro razvito strategijo pri konstruiranju ter izdelavi inovativnega, dobro delujočega robota.”

Še bolj izreden dosežek pa predstavlja zmaga zaradi dejstva, da je bilo to prvo tekmovanje, ki se ga je udeležila ekipa Inštituta 4.0, The Next Generation!

Vsem članom ekipe in mentorjem želimo iskrene čestitke!