Nenavadno, a zanimivo, leto 2019/20.

Brez dvoma si bomo letošnje leto zapomnili po dogodku, ki je zaznamoval ves svet (COVID-19). Tudi leto robotike je bilo zato skrajšano, saj od marca do konca maja, tečaji zaradi razmer niso mogli potekati.

Pa kljub temu to leto ni bilo prav nič slabše od ostalih. V mesecih, ko so tečaji potekali smo zgradili ogromno novih in domiselnih robotov, stotine otrok pospremili v digitalni svet programiranja in se prvič srečali s povsem pravo industrijsko robotiko.

Leto 2020/21 bo tako prineslo številne novosti. Tečaje robotike bomo še razširili – dodali bomo ene najmanjših robotov na svetu, imenovane Ozoboti, in pa povsem prave industrijske robote. Da – točno take, kot jih lahko srečamo v naprednih tovarnah. Cilj vsega tega je: ponuditi mladim oprijemljiva znanja prihodnosti.

Pa dovolj razlaganja na tej točki, vabljeni k ogledu video poročila o zaključnem dogodku za tečajnike robotike v Ljubljani.

Na posnetku boste lahko videli kar nekaj zanimivih naprav, bolje rečeno igralnih aparatov, ki so jih naši tečajniki izdelali s pomočjo setov Wedo in EV3 Mindstorms. Gre za dve najboljši orodji za zgodnje poučevanje robotike in programiranja, s katerimi naši tečajniki z učitelji robotike zgradijo praktično vse kar dopušča svet tehnike in domišljije.